فضای مجازی، آفت کتابخوانی است
۱۳۹۸/۲/۸ ۱۳:۵۱
مدیر شبکهی چهار، فضای مجازی را آفت کتابخوانی دانست و گفت: متاسفانه ما با حجم اندوهی از نوشتههای کوتاه مواجه هستیم که این حس را به مردم القا میکند که از نیاز به آموختن بیشتر بینیاز هستند در حالی که این اطلاعات سطحی مانند اقیانوسی از دانایی اما با عمق یک کیلومتر هستند .
به گزارش ستاد خبری سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، مدیر شبکهی چهار سیما در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از برگزاری چندین برنامه تخصصی در رابطه با کتاب و کتابخوانی همزمان با برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خبر داد.
مسعود معینیپور در رابطه با جزییات این برنامهها گفت: چهار باکس روزانه به همراه سه باکس به صورت زنده و یک باکس تولیدی ویژهی مصاحبه با ناشران و نویسندگان حاضر در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دارد.
وی گفت: در مجموع برنامههای تولید شده هم ماهیت اطلاعرسانی، هم ماهیت توصیفی و هم ماهیت تحلیلی دارند.
معینیپور فضای نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را به عنوان ویترین کتابهای کشور عنوان کرد و افزود: با وجود اقبال عمومی که از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به عمل میآید متاسفانه آنچنان که باید و شاید فرهنگ کتابخوانی بین مردم رواج نداشته است.
مدیر شبکهی چهار همچنین فضای مجازی را آفت کتابخوانی دانست و گفت: متاسفانه ما با حجم اندوهی از نوشتههای کوتاه مواجه هستیم که این حس را به مردم القا میکند که از نیاز به آموختن بیشتر بینیاز هستند در حالی که این اطلاعات سطحی مانند اقیانوسی از دانایی اما با عمق یک کیلومتر هستند .
وی اطلاعرسانی را یکی از ارکان مهم کشور دانست و ادامه داد: اینکه در فضای به این بزرگی چنین مراسم باشکوهی برگزار میشود، نیازمند پوشش خبری رسانهها و خبرگزاری است.
معینیپور نصب چند پوستر و بنر را در فضای شهر و نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برای معرفی و جذب مردم برای حضور در این نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کافی ندانست و گفت: شاید لازم باشد چندماه قبل و حتی بعد از اتمام نمایشگاه کتاب برنامههایی به صورت جدی در این زمینه دنبال شود.
وی با بیان اینکه در کنار شبکهی چهار، شبکههای 1و2و3 و 5 نیز به پوشش خبری رویدادها، وقایع و برنامههای نمایشگاه کتاب میپردازند، افزود: برای اینکه مردم بیشتر در جریان این رخداد قرار بگیرند علاوه بر تهیه و تولید برنامههای توصیفی از فضای نمایشگاه، لزوم اطلاعرسانی در بخشهای تخصصی نیز محسوس است.
وی درخصوص دیگر برنامههای شبکه چهار به غیر ایام برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: برنامهای تحت عنوان «کتاب و دیگر هیچ» از شبکهی چهار پخش میشود که در آن کتابها و انسانهای کتابخوان معرفی میشوند. همچنین برنامههای دیگری تحت عنوان «کتاب چهار جمعه» هر هفته به بررسی تحلیلی وضع کتاب و جریانشناسی این حوزه میپردازد.
وی برنامهی کتابگرد را از دیگر تولیدات شبکهی چهار در طول سال عنوان کرد و گفت: این برنامدر سراسر کشور به معرفی کتابخانهها، بررسی وضعیت کتابخانهها و معرفی کتابهای تخصصی و کتابخوانها برای ترغیب بیشتر مردم به مطالعه و تولید میپردازد.
وی همچنین از نمایشگاه کتاب به عنوان یک فستیوال نام برد و گفت: حتی اگر امکان این وجود داشته باشد که نمایشگاه سالانه دوبار برگزار شود میتواند فرهنگ کتابخوانی را بیش از پیش ترویج دهد.
معینیپور افزود: علاوه بر نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در بسیاری از شهرها و شهرستانهای کشور نیز نمایشگاههایی در این حوزه برگزار میشود. همچنین نمایشگاههای تخصصی نیز از قبیل کودک و نوجوان، نمایشگاه تخصصی حوزهی عمران و… در طول سال برگزار میشود که این امر نشانگر اهمیت این حوزه است.
معینیپور عنوان آخرین کتابی را که مطالعه کرده بود انقلاب چهارم اعلام کرد و درخصوص محتویات این کتاب گفت: انقلاب چهارم در حقیقت روند تحول دنیا را نشان میدهد و از انواع انقلابها اسم میبرد و در نهایت آخرین انقلابی که در این کتاب مطرح میشود انقلاب چهارم یا همان فضای مجازی است و تحولاتی که فضای مجازی در زندگی ما انسانها ایجاد کرده است مورد بررسی قرار میگیرد.
سی ودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «خواندن، توانستن است» از 4 تا 14 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار میشود.
بدون دیدگاه